Η ΑΒΒ Εξαγόρασε την SVIA που Εξειδικεύεται σε Λύσεις Αυτοματισμού

Η ΑΒΒ Εξαγόρασε την SVIA που Εξειδικεύεται σε Λύσεις Αυτοματισμού

Η ΑΒΒ ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας SVIA, η οποία ηγείται στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά ρομποτικών εφαρμογών υποστήριξης μηχανών.

Η εταιρεία που εδρεύει στην Σουηδία, εξειδικεύεται σε λύσεις αυτοματισμού με χρήση ρομποτικών βραχιόνων, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε εργαλειομηχανές, έλαστρα, καθώς και για δευτερεύουσες διεργασίες όπως είναι η συναρμολόγηση, ο καθαρισμός και η σήμανση υλικών.

Η SVIA διαθέτει μια τεράστια γκάμα με περισσότερες από 800 διαφορετικές ρομποτικές εφαρμογές ικανές να συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγής, της ευελιξίας και της ποιότητας του τελικού προϊόντος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι λύσεις που προσφέρει η SVIA σε συνδυασμό με την ηγετική θέση της ΑΒΒ στην χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας (Internet of Things, Services and People – IoTSP), θα αποτελέσουν μοναδικής αξίας λύσεις και εφαρμογές για τους βιομηχανικούς πελάτες παγκοσμίως.

Η συγκεκριμένη εξαγορά εμπλουτίζει την γκάμα της ΑΒΒ με μία μεγαλύτερη ποικιλία εξελιγμένων και οπτικής τεχνολογίας εφαρμογών για τις βιομηχανίες κατασκευής αυτοκινήτων, πλαστικών καθώς και ηλεκτρονικών όπως είναι η κατασκευή των smart phones. Επίσης, μεγάλο όφελος θα έχουν τόσο οι κατασκευαστές μηχανών (OEMs) όσο και οι χειριστές εργαλειομηχανών (Computer Numeric Control) καθώς και το παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών της ΑΒΒ.

Το μεγάλο ενδιαφέρον για χρήση ρομποτικών εφαρμογών στην υποστήριξη μηχανών οφείλεται στην ανάγκη για αύξηση της παραγωγικότητας και της ευελιξίας καθώς η ζήτηση απαιτεί την κατασκευή μικρότερων και μεγάλης ποικιλίας προϊόντων.

Η χρήση των ρομποτικών συστημάτων αυξάνει τα επίπεδα εργασιακής ασφαλείας για τους χειριστές μηχανών υψηλής ταχύτητας. Η ολοκληρωμένη γκάμα λύσεων της SVIA σε συνδυασμό με το λογισμικό της ΑΒΒ μειώνουν το κόστος θέσης σε λειτουργία το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο έξοδο κατά την εγκατάσταση μιας νέας μηχανής.